Project Op reis

Wij zijn in de klas aan het werk over het thema Op reis.
In de andere klassen van school werken ze ongeveer aan hetzelfde thema. Groep 4 over Waar is het? en groep 5 tot en met 8 over Europa. Hierdoor kunnen we soms mooi samenwerken!

We zijn vanuit twee boeken aan de slag gegaan. De eerste was Op reis, over kikker die nog nooit zijn dorp uit is geweest, maar dat nu met egel nu wel gaat doen. Wat een mooie dingen kom je op reis tegen! Een zonnebloemenveld, een kasteel, een brug met in de verte de zee en een overzetboot.


Daarna hebben we ook het boek Naar de camping gelezen. Hierin stond veel informatie over hoe de camping en de receptie werkt.

In de kring hebben we allerlei opdrachten gedaan. Zonnebloemen meten en op volgorde leggen, pack your suitcase, regendruppels met woorden ‘lezen’, rijmwoorden bedacht, kikker en egel in de auto nagespeeld en nog veel meer. We hebben letterlijk en figuurlijk niet stilgezeten.
Tijdens de werkles was er ook vanalles te doen. Kralenplank van een voertuig namaken, het verhaal navertellen aan de verteltafel, in de campinghoek spelen, vakantiehuisjes bouwen in de bouwhoek en een leuke krijttekening maken.

Zoals gezegd werken we ook samen met de rest van de school.

Met groep 8 samen hebben we pizza’s gebakken. Deeg gemaakt, beleg voor op de pizza gesneden, onze pizza zelf belegd. Toen moest we wachten tot de pizza’s klaar waren. Dit duurde nét iets te lang, maar we hebben er wel lekker van kunnen smullen.

 

 

 

Na de herfstvakantie wordt het project schoolbreed afgesloten met de Europese Spelen.
Weer samen met groep 8 gaan wij nationale sporten/spellen voorbereiden die wij die dag kunnen spelen. Wij hebben vier landen, Oostenrijk Griekenland Engeland en Schotland, waar wij nu voorbereidingen voor treffen. Een spel bedenken, een vlag maken, een yell oefenen en zorgen dat wij een goed team zijn! Dan zullen we op de dag van de Europese Spelen ons lang vertegenwoordigen en kijken of wij de eerste plek kunnen veroveren.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 19 AUGUSTUSNieuwe schooljaar

  Na 6 mooie, zonnige, warme, af en toe regenachtige, fijne, rustige weken, zijn we vandaag […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 25 MAARTOuders in de klas

  Ouders willen regelmatig weten hoe wij op school dingen aanleren, hoe het gaat in de […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 15 FEBRUARIPannenkoekendag 2019

  Pannenkoekendag 2019

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH
Sambeek

T: 0485-573330
E: m.nottet@optimusonderwijs.nl

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH Sambeek
BEL De Bolster MAIL De Bolster

VOLG De Bolster OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE