Activiteiten

Er worden gedurende het schooljaar verschillende activiteiten georganiseerd op de Bolster. De leerkrachten en de ouders van de OR doen hun best om al deze activiteiten goed te laten verlopen.

Hier een aantal activiteiten die jaarlijks terugkomen:

Dierendag
Als het dierendag is gaat iedere groep ergens op bezoek waar dieren centraal staan: bezoek aan de kinderboerderij, zorgboerderij, boerderij, Dierenambulance, etc.

Verkeersdag
Op deze dag staat het verkeer en haar regels centraal op school. Kinderen gaan verschillende activiteiten doen die in het teken staan van verkeer: fietsproef op het plein, wandelen door het dorp, fietsen in de regio, ANWB – streetwise, etc.

Sinterklaas
Rond sinterklaastijd worden er verschillende sinterklaas – activiteiten georganiseerd  en ieder jaar is het ook weer spannend of hij wel zal komen…
De activiteiten rond sinterklaas zijn: pepernotenbakken,  optredens voor Sinterklaas, Surprise, gedichten maken, etc.

Kerst – activiteiten
Kerst staat in het teken van gezelligheid. Zo ook op de Bolster. ieder jaar is er een viering:  Kerstmarkt, Kerstontbijt, Kerst in de klas, Kerst bij de Elsenhof, etc.

Lees – activiteiten
Er wordt veel aandacht geschonken aan lezen. Dit doen we in verschillende vormen: Kinderboekenweek, Voorleesontbijt, theekransje, voorleeskampioenschap, duo-lezen etc.

Carnaval
Sambeek ligt in Brabant, dus daar wordt carnaval gevierd. Komend schooljaar willen we het carnavalsfeest gaan vernieuwen. Hoe het er precies uit gaat zien weten we nog niet, maar het wordt 1 groot feest. ALAAF!!!

Paas – activiteiten
Tijdens Pasen worden de volgende activiteiten gedaan: Palmpasen optocht, Eieren zoeken en een Paasontbijt voor de groepen 3 t/m 8.

Koningsspelen
Op de Bolster hebben we tijdens de koningsspelen een sport- en speldag. Tijdens deze dag worden de kinderen van groep 3 t/m 8 door elkaar gemixt. In die heteroge groepen gaan de kinderen verschillende grote spellen tegen elkaar spelen. Op het einde van de dag krijgt de groep met de meeste punten een beker en ook de groep die de leerkrachten en de ouders die dag het sportiefste vonden.

Vormsel
In groep 7/8 doen de kinderen die dat willen het vormsel. Bij dit vormsel horen in de voorbereiding verschillende activiteiten: bezoek aan een moskee, knutselactiviteiten, bezoek aan de kerk, etc.

Communie
In groep 4 doen de kinderen die dat willen de communie. Bij die communie horen verschillende activiteiten ter voorbereiding: een bezoek aan de bakker, oefenen in de kerk, knutselactiviteiten, zingen, etc.

IVN – projecten
Ieder jaar worden we uitgenodigd om deel te nemen aan de projecten van het IVN. De verschillende projecten waar we aan kunnen deelnemen zijn: kleine beestjes, sporen zoeken, waterbeestjes, paddestoelen, etc.

Schoolreisje
Aan het begin van het jaar gaan we met de hele school (groep 1 t/m 8) op schoolreis. Om zo het jaar in een minder drukke periode gezellig te openen.

Oudste kleuterdag
Aan het einde van het schooljaar hebben de kinderen van groep 1/2 een oudste kleuterdag. Dit is een dag waarop er afscheid genomen wordt van de oudste kleuters die het jaar erop naar groep 3 gaan. Het is een feestdag voor alle kleuters van de Bolster.

BISK
Ieder jaar worden we uitgenodigd om een voorstelling van de BISK te gaan kijken. Gedurende het jaar krijgen we hier een uitnodiging voor en weten we waar we naartoe mogen.

SchoolVerlatersDagen SVD
Aan het einde van het schooljaar gaat groep 8 op kamp. Ze gaan op pad om zo drie dagen op een andere plaats te gaan bivakkeren. Het kamp staat in het teken van teambuilding, gezelligheid, sportiviteit en samenwerken, maar vooral ook in het teken van afscheid nemen.

Musical
Op de Bolster wordt er aan het einde van het schooljaar een musical opgevoerd door groep 8. Met deze laatste musical neemt groep 8 afscheid van de Bolster.

Laatste schooldag
Tijdens de laatste schooldag organiseert de OR activiteiten om het schooljaar op een leuke en  gezellige wijze af te sluiten. Aan het einde van de dag nemen we op gepaste wijze afscheid van groep 8 die na dit jaar hun schoolloopbaan op de Bolster zullen beeindigen.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 19 AUGUSTUSNieuwe schooljaar

  Na 6 mooie, zonnige, warme, af en toe regenachtige, fijne, rustige weken, zijn we vandaag […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 25 MAARTOuders in de klas

  Ouders willen regelmatig weten hoe wij op school dingen aanleren, hoe het gaat in de […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 15 FEBRUARIPannenkoekendag 2019

  Pannenkoekendag 2019

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH
Sambeek

T: 0485-573330
E: m.nottet@optimusonderwijs.nl

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH Sambeek
BEL De Bolster MAIL De Bolster

VOLG De Bolster OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE