Groep 4-5

Hallo allemaal,

Welkom op de pagina van groep 4/5. We zitten met 16 leerlingen in de klas. 8 leerlingen in groep 4 en 8 leerlingen in groep 5.

Juf Renee staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de klas. Op donderdag en vrijdag hebben we Juf Kyra.

Op dinsdag hebben we ook een stagiaire: Juf Sanne!

Elke dag leest de juf voor uit een leuk voorleesboek. Op dit moment hebben we het boek van de Gorgels uit maar deel 2 komt eraan!

De afgelopen 8 weken heeft groep 4 gewerkt aan het project Alles-in-1:“Waar is het”. Alles-in-1 is een thematische methode met de vakken lezen, taal, begrijpend lezen, spelling en alle zaakvakken in één. We hebben geleerd over de klas, de buurt, de wijk, dorpen en steden. Ook leerde we over de gemeente, Nederland, de aarde en onze wereld. We sloten dit thema af met een reis door de ruimte. Hoe komt het dat we dag en nacht hebben?

Ook hebben we flink geoefend met ons Engels. We kregen een filmpje van de nicht van Juf Sanne. Ze woont in Australië en vroeg of we ons konden voorstellen. We kunnen nu vertellen wie we zijn, hoe oud we zijn, waar we wonen en wie onze familie is.

Groep 5 is gestart met het project:  Amerika, Australië, Antarctica en de oceanen. We vonden dit een erg leuk project. Wel even wennen omdat we moesten schrijven in een schrift en we in eens veel moesten gaan opzoeken. Topografie was erg interessant!

Daarna volgde de Kinderboekenweek. Samen gezellig lezen in de leeshoek en met de hele groep een verhaal geschreven. Dit verhaal is hier onder te vinden.

Na de herfstvakantie gaan we starten met het project “Moderne geschiedenis” voor groep 5. Groep 4 start met het project “jij en ik”. Dit thema gaat over verschillende culturen. We leren over eten & drinken, muziek & dans, wonen & spelen en kleding & feest.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 19 AUGUSTUSNieuwe schooljaar

  Na 6 mooie, zonnige, warme, af en toe regenachtige, fijne, rustige weken, zijn we vandaag […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 25 MAARTOuders in de klas

  Ouders willen regelmatig weten hoe wij op school dingen aanleren, hoe het gaat in de […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 15 FEBRUARIPannenkoekendag 2019

  Pannenkoekendag 2019

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH
Sambeek

T: 0485-573330
E: m.nottet@optimusonderwijs.nl

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH Sambeek
BEL De Bolster MAIL De Bolster

VOLG De Bolster OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE