Semper Unitas

Het harmonieorkest van Semper Unitas is een bevlogen en enthousiast orkest en bestaat momenteel uit 82 spelende leden. Door de leden in opleiding wordt het harmonieorkest ook wel ‘de grote harmonie’ genoemd, een term die dus niet zo verkeerd gekozen is.

In het harmonieorkest worden verschillende instrumenten bespeeld. De meeste instrumenten behoren tot de basisinstrumenten van een harmonieorkest, maar er zijn ook wat bijzondere instrumenten aan het orkest toegevoegd. Zo wordt sinds een aantal jaar de contrabasklarinet bespeeld en zijn er ook vier cello’s in het orkest. Daarnaast is er een strijkbassist in opleiding.

Maar ondanks haar hoge niveau is de harmonie ook nog een echte dorpsharmonie. Zo begeleidt ze de mis bij eerste communie, geeft ze jaarlijks een gratis kerstconcert en verzorgt ze regelmatig een zomeravondconcert tijdens de viering van Sint Jan. Ook wordt jaarlijks de intocht van Sint Nicolaas muzikaal begeleid en brengt de harmonie regelmatig serenades, bijvoorbeeld aan dorpsgenoten die een lintje hebben gekregen of aan stellen vijftig jaar getrouwd zijn.

En Semper Unitas en De Bolster?

De harmonie oefent regelmatig in het schoolgebouw. De harmonie heeft er daarentegen voor gezorgd dat de kinderen van groep 3 en 4 1x per week muziekles op school krijgen.

Daarnaast is er om de 2 jaar een Doe de Doe dag waarbij de Harmonie samen met de kinderen een groots concert maken en uitvoeren met zang en dans voor de inwoners van Sambeek.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 19 AUGUSTUSNieuwe schooljaar

  Na 6 mooie, zonnige, warme, af en toe regenachtige, fijne, rustige weken, zijn we vandaag […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 25 MAARTOuders in de klas

  Ouders willen regelmatig weten hoe wij op school dingen aanleren, hoe het gaat in de […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 15 FEBRUARIPannenkoekendag 2019

  Pannenkoekendag 2019

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH
Sambeek

T: 0485-573330
E: m.nottet@optimusonderwijs.nl

De Bolster

Grotestraat 68
5836 AH Sambeek
BEL De Bolster MAIL De Bolster

VOLG De Bolster OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE