Optimus scholen

Groepen

 

Schooljaar 2021-2022

 

Groep 1-2:

Welkom op de pagina van groep 1 en 2!  Groep 1 en 2 zitten op de Bolster bij elkaar in de klas. Samen zijn wij een hele gezellige en enthousiaste groep kinderen die hard kunnen werken en elkaar goed kunnen helpen. Op maandag, dinsdag en vrijdag is juf Nonke in de klas. Op woensdag en donderdag is juf Leonie er. Ook hebben we op alle dagen een stagiaire die ons helpt. Begin van de week is dat juf Zoë en eind van de week juf Yassmina. 

We hebben twee lokalen waar we in werken en spelen. Een lokaal voor de kring en daar staan tafels om aan te werken. In het andere lokaal zijn alle speelhoeken en bouwmaterialen. 

 

Op school werken we met verschillende thema’s. We passen alle werkjes en speelhoeken zoveel mogelijk aan aan het actuele thema.  We zitten meerdere keren per dag in de kring, met z’n allen of met een klein groepje. We oefenen dan verschillende dingen zoals tellen, vormen, kleuren, knutselen, letters en bijvoorbeeld ook het fijn omgaan met elkaar.  We spelen ook vaak spelletjes en we leren zelfs al Engelse woorden. Daar zijn we heel trots op! Op de momenten dat we mogen spelen kiezen we van het keuzebord wat we gaan doen. We spelen ook veel buiten, dat vinden we ook heel fijn. In de zandbak, op het klimtoren of gezellig samen op een fiets. 

Op maandag en donderdag gaan we gymmen in de gymzaal, dat vinden we altijd heel leuk! Als het lekker weer is, gaan we regelmatig buiten picknicken op ons avontuurlijke schoolplein. Dat vinden alle kinderen heerlijk! 

Goed contact met de ouders vinden we erg belangrijk. Ouders voelen zich bij ons welkom in de klas. We informeren ouders wekelijks over wat we hebben gedaan in de klas. Ook betrekken we ouders op verschillende manieren bij activiteiten, zoals voorlezen, knutselen en koken/bakken. Regelmatig lopen ouders na schooltijd ook even bij ons binnen, de deur staat altijd open! 

 

Groetjes van groep 1 en 2!

 

Groep 3-4-5:

 

Groep 6-7:

 

Groep 8: