Groep 7-8

Hallo allemaal,

Welkom op de pagina van groep 7/8. Onee: Welkom op de pagina van de Vossen! Ja, want zo heet groep 7/8 dit schooljaar.

Dit kun je al helemaal zien in onze klas:

En de leerlingen zien er ook al erg vossig uit:

Voor meer informatie over onze klas, zou je ons informatiebulletin kunnen lezen: 

 

 

De eerste schoolweek zit erop en we hebben al veel gedaan: kennismaken, rekenen, Alles Apart (spelling, begrijpend lezen, grammatica, werkwoorden), knutselen, gymmen. Noem maar op. Hup, meteen er tegenaan! Deze leuke, gezellige en lieve groep doet het nu al fantastisch!

E-Waste race: Van 10 oktober tot 4 november hebben wij meegedaan met de E-waste race. Vanuit gemeente Land van Cuijk zijn wij uitgekozen om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen, her te gebruiken, te recyclen of naar een repair café te brengen. Wat wordt er veel ingezameld, maar er kan altijd meer bij. We hopen te winnen van de andere 9 scholen uit de gemeente Land van Cuijk die meedoen. 

We stonden zelfs in de krant met deze actie:

Ook hebben we ons schoolreisje naar Irrland gehad. Samen met alle leerlingen van de Bolster gezellig een dagje weg. Wij hebben genoten. 

 

Op maandagavond 25 september is de informatie-avond geweest over de overstap naar het voortgezet onderwijs voor ouders en leerlingen van groep 8. 

Tijdens de kinderboekenweek heeft groep 8 gestreden om het voorleeskampioenschap van basisschool de Bolster. Na drie voorrondes mochten Anouk, Jasmijn en Ize strijden om voorleeskampioen van de Bolster te worden. Uiteindelijk is Ize door de jury tot winnaar bekroond. 

 

Ize alvast heel veel succes met de gemeentelijke voorleeskampioenschappen!

 

Vlak voor de donkere dagen is het altijd goed om de lampen en reflectoren van je fiets te laten checken. 

En daarna nog even goed die fiets poetsen. Zo vallen we tenminste op...

 

Op 27 oktober nam conciërge Henk helaas afscheid van de Bolster. Wat gaan wij hem missen!

 

Mediamasters: Tijdens de week van de Mediawijsheid doet groep 7/8 altijd mee met Mediamasters. We proberen onze leerlingen middels een online spel meer wegwijs te maken op Social Media. Sexting, grooming, nepnieuws, AI, reclame, privacy: het komt allemaal aan bod.

Boomplantdag estafette:

Vanuit de gemeente Land van Cuijk mochten wij als eerste school meedoen aan de boomplantdag estafette. Op de natuurbegraafplaats in Sambeek zijn weer een aantal gloednieuwe bomen gepland. 

Surprise

5 december is surprises geven en uitpakken in groep 7/8. Hier een aantal surprises die gemaakt zijn. Mooi hè!