Groep 1-2

Welkom op de pagina van groep 1 en 2!  

schooljaar 2023 - 2024

Hier volgt snel informatie in het nieuwe schooljaar! 

schooljaar 2022 - 2023

Groep 1 en 2 zitten op de Bolster bij elkaar in de klas. Samen zijn wij een hele gezellige en enthousiaste groep kinderen die hard kunnen werken en elkaar goed kunnen helpen. Op maandag, dinsdag en vrijdag is juf Nonke in de klas. Op woensdag en donderdag is juf Leonie er. Ook hebben we op alle dagen een stagiaire die ons helpt. Begin van de week is dat juf Marieke en eind van de week juf Nele. 

We hebben twee lokalen waar we in werken en spelen. Een lokaal voor de kring en daar staan ook tafels om aan te werken. In het andere lokaal zijn alle speelhoeken en bouwmaterialen. 

Op school werken we met verschillende thema’s. We passen alle werkjes en speelhoeken zoveel mogelijk aan aan het actuele thema.  We zitten meerdere keren per dag in de kring, met z’n allen of met een klein groepje. We oefenen dan verschillende dingen zoals tellen, vormen, kleuren, knutselen, letters en bijvoorbeeld ook het fijn omgaan met elkaar.  We spelen ook vaak spelletjes en we leren zelfs al Engelse woorden. Daar zijn we heel trots op! Op de momenten dat we mogen spelen kiezen we van het keuzebord wat we gaan doen. We spelen ook veel buiten, dat vinden we ook heel fijn. In de zandbak, op het klimtoren of gezellig samen op een fiets. 

Op dinsdag en donderdag gaan we gymmen in de gymzaal, dat vinden we altijd heel leuk! Als het lekker weer is, gaan we regelmatig buiten picknicken op ons avontuurlijke schoolplein. Dat vinden alle kinderen heerlijk! 

Goed contact met de ouders vinden we erg belangrijk. Ouders voelen zich bij ons welkom in de klas. We informeren ouders regelmatig over wat we hebben gedaan in de klas. Ook betrekken we ouders op verschillende manieren bij diverse activiteiten, zoals voorlezen, knutselen en koken/bakken. Regelmatig lopen ouders na schooltijd ook even bij ons binnen, de deur staat altijd open! 

Hieronder kunt u het infobulletin van groep 1/2 vinden. Hierin staan allerlei handige weetjes en data.

Infobulletin gr 1+2 2022-2023

Groetjes van alle kinderen en juffen! 

Circusvoorstellingen

 Op 7 en 10 maart hebben we circusvoorstellingen gegeven voor alle kinderen van de school, ouders, de peuters van Kinderrijkhuis, cliënten en begeleiders van Dichterbij en SWZ. Het was super leuk! Wat hebben we genoten en gestraald. Circus Bolstario was een groot succes! Het publiek zag eenhoorns, clowns, olifanten, tijgers, leeuwen, sterke mannen en acrobaten. Ook hadden we een goochelaar, dompteur, vlooiencircus en circusdirecteur! Het was een groot succes! Wij genieten nog even na van deze prachtige circustijd! 

 

 

Verkeersdag

Op 15 maart was onze verkeersdag op school. Wij hebben er met groep 1-2 van genoten! De kinderen mochten als brigadier helpen zodat anderen veilig konden oversteken over het zebrapad, we hebben een parcours gefietst/gestept en geleerd over verkeersborden en verschillende situaties in het verkeer. Het was een leuke en leerzame dag. 

 


Paaseieren zoeken
Yes! Ook dit jaar mochten wij weer paaseieren zoeken in de prachtige tuin van het Kloosterhuis. Wij werden opgehaald door 3 paashazen om mee te gaan naar de tuin en wat lagen daar veel eieren verstopt. Het was heel leuk om ze te zoeken. Daarna hebben we nog een kringspelletje gedaan. Toen we weer op school kwamen hebben we gepicknickt op het schoolplein. Het was prachtig weer deze dag.

 

Thema dino's

We hebben een heel gaaf project over dino's gehad. We leerden verschillende dino's kennen met hun eigenschappen en moeilijke namen. We groeven in de zandtafel dinobotten op. We hebben dino's geschilderd en getekend. We maakte een ei waar een baby dino van klei in zat.

En nog veel meer...

Thema boerderij

Als laatste thema van dit jaar hadden we de thema boerderij. In de huishoek hadden we naast de boerenkeuken ook een wei gemaakt. Van duplo bouwden we een boerderij met allerlei dieren en we deden heel veel lessen en spelletjes in het thema. Het hele project zijn we op zoek geweest naar puzzelstukken aan de hand van raadsels. De olifant was uit Artis ontsnapt en nadat hij bij boer Boris op de boerderij gevonden was, bleek hij ook op de Bolster te zijn. De puzzelstukken gaven ons steeds meer hints waar we de olifant konden vinden. Maar wat bleek, toen we eindelijk de puzzel compleet was, was hij weer ontsnapt.  Op onze boerderijdag zijn we op zoek gegaan naar de olifant. Eerst keken we bij de familie Derks daar vonden we hem niet. Maar we leerden wel veel over stiertjes! Toen zijn we verder gelopen naar SMT. Daar hebben we hem eindelijk in een tractor gevonden! We hebben meteen heel veel geleerd over aardappelen, mais, suikerbieten, bijen en nog veel meer. We kregen ook lekkere frietjes! Met heel veel kennis over het boerenleven gingen we samen met de olifant terug naar school. Gelukkig hebben de juffen hem snel in een doos gedaan en opgestuurd naar Artis! 

 

onderbouwfeest

Onze jaarlijkse traditie in groep 1-2 is het onderbouwfeest. Dit jaar hadden we een groot probleem. Het snoep voor ons feest was verdwenen. Op de boerderijdag hebben de kinderen bewezen dat ze goede speurneuzen zijn door de olifant te vinden dus het snoep terug vinden moest toch ook lukken! In 4 groepen hebben we met bakfietsen door Sambeek gefietst. We hebben op 4 verschillende plekken spelletjes gedaan. Als we het spel goed uitvoerden kregen we een hint maar die envelop moesten we nog even dicht laten. Na de spellen kwamen we allemaal samen op 1 locatie. Daar hebben we de enveloppen geopend en kwamen we erachter wie ons snoep gestolen had! Het was een fantastische dag!