Groep 1-2

Welkom op de pagina van groep 1 en 2!  

schooljaar 2023 - 2024

Groep 1 en 2 zitten op de Bolster bij elkaar in de klas. Wij zijn een heel enthousiaste en gezellig groep kinderen die hard kunnen werken en elkaar goed kunnen helpen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Nonke er. Op donderdag en vrijdag is meester Pim er. Gedurende de week komen juf Brigitte en juf Leonie ons ook extra helpen. Ook hebben we op alle dagen een stagiaire in de klas. Op maandag, dinsdag en woensdag is dit Mart en op donderdag en vrijdag is dit Luc.  

We hebben twee lokalen waar we in werken en spelen. Een lokaal voor de kring en daar staan ook tafels om aan te werken. In het andere lokaal zijn alle speelhoeken en bouwmaterialen. 

Op school werken we met verschillende thema’s. We passen alle werkjes en speelhoeken zoveel mogelijk aan aan het actuele thema. We zitten meerdere keren per dag in de kring, met z’n allen of met een klein groepje. We oefenen dan verschillende dingen zoals tellen, vormen, kleuren, knutselen, letters en bijvoorbeeld ook het fijn omgaan met elkaar. We spelen ook vaak spelletjes en we leren zelfs al Engelse woorden. Daar zijn we heel trots op! Op de momenten dat we mogen spelen kiezen we van het keuzebord wat we gaan doen. We spelen ook veel buiten, dat vinden we ook heel fijn. In de zandbak, op het klimtoren of gezellig samen op een fiets. 

Op dinsdag en donderdag gaan we gymmen in de gymzaal, dat vinden we altijd heel leuk! Als het lekker weer is, gaan we regelmatig buiten picknicken op ons avontuurlijke schoolplein. Dat vinden alle kinderen heerlijk! 

Goed contact met de ouders vinden we erg belangrijk. Ouders voelen zich bij ons welkom in de klas. We informeren ouders regelmatig over wat we hebben gedaan in de klas. Ook betrekken we ouders op verschillende manieren bij diverse activiteiten, zoals voorlezen, knutselen en koken/bakken. Regelmatig lopen ouders na schooltijd ook even bij ons binnen, de deur staat altijd open! 

Hieronder kunt u het infobulletin van groep 1/2 vinden. Hierin staan allerlei handige weetjes en data.

 

 

 

Groetjes van alle kinderen, juffen en meesters!

 

Schoolreisje

Op vrijdag 22 september zijn wij met de hele school op schoolreisje geweest! We zijn naar Irrland in Duitsland geweest. De kinderen hebben ontzettend genoten en de meesters en de juffen uiteraard ook! Aan het eind van de dag kregen we ook nog allemaal een lekker ijsje!

Thema Nederland

Het eerste thema van dit schooljaar was thema Nederland. Hier zijn we met groep 1-2 in totaal vijf weken mee bezig geweest. We zijn heel veel te weten gekomen over ons mooie land! Maar ook dingen waar Nederland om bekend staat. Het thema werd geïntroduceerd d.m.v. oerhollandse spelletjes te spelen door de hele school. We hebben spelletjes gespeeld als spijkerpoepen, peperkoekhappen, sjoelen en nog veel meer! Verder hebben we ook allemaal mooie knutsels gemaakt die te maken hadden met Nederland. We hebben bijvoorbeeld een molen, klompen en Amsterdamse grachtenhuisjes geknutseld! Aan het einde van dit thema hadden we ook een tentoonstelling voor de knutsel werkjes, zo konden alle ouders/verzorgers, opa's en oma's en andere familieleden een kijkje komen nemen in de klas van wat er allemaal was geknutseld door de leerlingen.

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek van 2023 vond plaats van 4 t/m 15 oktober. Dit jaar heette het thema 'Bij mij thuis'. Op woensdag 4 oktober heeft de school gezamenlijk de Kinderboekenweek geopend. Alle leerkrachten hebben op het podium een klein stukje van hun favoriete leesboek voorgelezen aan alle kinderen van de school. Omdat het thema van dit jaar 'Bij mij thuis' was, mochten alle kinderen van de school ook in hun pyjama naar school! Ook hebben de leerlingen van de school allemaal een huisje geknutseld voor de leerkrachten, om op deze manier te laten zien zich heel erg thuis te voelen op basisschool de Bolster! Deze knutsels hebben bij ons een mooi plekje gekregen in de koffiekamer.

Bij ons in de klas hebben we veel aandacht geschonken aan hoe leuk lezen is! Er is heel veel voorgelezen in de klas tijdens de Kinderboekenweek door de leerkrachten. Zelfs de kinderen van groep 5-6 hebben een halfuur voorgelezen aan groepjes kinderen van groep 1-2. De kinderen vonden het fantastisch!

Thema herfst

Tijdens het thema over de herfst hebben we het gehad over de Blaadjesdief. Dit project ging erover dat eekhoorn zijn blaadje kwijt was, hij dacht namelijk dat deze was gestolen! Voor alle vragen klopte eekhoorn aan bij vogel om hem om raad te vragen. Eekhoorn zei dat zijn blaadje was gestolen, maar vogel dacht dat er iets anders aan de hand was.. Het blaadje was namelijk helemaal niet gestolen, het kwam door de wind! Want tijdens de herfst waait het vaak heel hard. Rondom dit project hebben we veel geleerd rondom de herfst. Tijdens de werkles hebben we bijvoorbeeld het verhaal over de blaadjesdief nagespeeld, dit zag er heel leuk uit! We hebben op deze manier geleerd om verschillende rollen na te spelen, maar natuurlijk ook om heel goed te luisteren naar het verhaal. Want als we niet weten hoe het verhaal gaat, kunnen we het ook niet naspelen.

Ook hebben we veel leuke en creatieve knutselopdrachten uitgevoerd rondom het thema. We hebben een eekhoorn gekleurd en zijn staart beplakt met gescheurd papier. Verder hebben we ook eikeltjes gevouwen.

Sinterklaas!

Eén van de leukste feesten van het jaar hebben wij ook dit jaar weer gevierd in groep 1-2! Tijdens het Sinterklaasfeest op de Bolster mochten allemaal naar Sinterklaas met zijn pieten. Groep 1-2 heeft ook een optreden voorbereid en uitgevoerd voor de Sint en zijn pieten. Gelukkig hebben we ook twee cadeaus gekregen die we heel goed kunnen gebruiken in de klas! En natuurlijk hebben we ook zelf pepernoten mogen bakken, ze waren heerlijk! De pieten kwamen ook nog gezellig langs in de klas om met pepernoten te strooien en hebben samen met ons buitengespeeld. Het was een hele leuke dag! En tot slot zijn we natuurlijk ook heel creatief geweest tijdens de knutselles.

Thema ridders

 Na de kerstvakantie zijn wij gestart met het thema ridders, een super leuk thema waar we weer veel mee hebben gedaan! Kijk eens naar onze super vette huishoek! Deze was helemaal omgetoverd tot kasteel! Hier hebben wij super leuk kunnen spelen. De kinderen konden zich verkleden als ridder, prinses en draak. Tijdens de knutsel lessen hebben we onder andere zelf kastelen gemaakt en we hebben ook leuke kleurplaten gemaakt! In de bouwhoek zijn ook vele verschillende kastelen gebouwd door de kinderen. Kortom: het was een onwijs geslaagd thema!

schooljaar 2022 - 2023

Groep 1 en 2 zitten op de Bolster bij elkaar in de klas. Samen zijn wij een hele gezellige en enthousiaste groep kinderen die hard kunnen werken en elkaar goed kunnen helpen. Op maandag, dinsdag en vrijdag is juf Nonke in de klas. Op woensdag en donderdag is juf Leonie er. Ook hebben we op alle dagen een stagiaire die ons helpt. Begin van de week is dat juf Marieke en eind van de week juf Nele. 

We hebben twee lokalen waar we in werken en spelen. Een lokaal voor de kring en daar staan ook tafels om aan te werken. In het andere lokaal zijn alle speelhoeken en bouwmaterialen. 

Op school werken we met verschillende thema’s. We passen alle werkjes en speelhoeken zoveel mogelijk aan aan het actuele thema.  We zitten meerdere keren per dag in de kring, met z’n allen of met een klein groepje. We oefenen dan verschillende dingen zoals tellen, vormen, kleuren, knutselen, letters en bijvoorbeeld ook het fijn omgaan met elkaar.  We spelen ook vaak spelletjes en we leren zelfs al Engelse woorden. Daar zijn we heel trots op! Op de momenten dat we mogen spelen kiezen we van het keuzebord wat we gaan doen. We spelen ook veel buiten, dat vinden we ook heel fijn. In de zandbak, op het klimtoren of gezellig samen op een fiets. 

Op dinsdag en donderdag gaan we gymmen in de gymzaal, dat vinden we altijd heel leuk! Als het lekker weer is, gaan we regelmatig buiten picknicken op ons avontuurlijke schoolplein. Dat vinden alle kinderen heerlijk! 

Goed contact met de ouders vinden we erg belangrijk. Ouders voelen zich bij ons welkom in de klas. We informeren ouders regelmatig over wat we hebben gedaan in de klas. Ook betrekken we ouders op verschillende manieren bij diverse activiteiten, zoals voorlezen, knutselen en koken/bakken. Regelmatig lopen ouders na schooltijd ook even bij ons binnen, de deur staat altijd open! 

Hieronder kunt u het infobulletin van groep 1/2 vinden. Hierin staan allerlei handige weetjes en data.

Infobulletin gr 1+2 2022-2023

Groetjes van alle kinderen en juffen! 

Circusvoorstellingen

 Op 7 en 10 maart hebben we circusvoorstellingen gegeven voor alle kinderen van de school, ouders, de peuters van Kinderrijkhuis, cliënten en begeleiders van Dichterbij en SWZ. Het was super leuk! Wat hebben we genoten en gestraald. Circus Bolstario was een groot succes! Het publiek zag eenhoorns, clowns, olifanten, tijgers, leeuwen, sterke mannen en acrobaten. Ook hadden we een goochelaar, dompteur, vlooiencircus en circusdirecteur! Het was een groot succes! Wij genieten nog even na van deze prachtige circustijd! 

 

 

Verkeersdag

Op 15 maart was onze verkeersdag op school. Wij hebben er met groep 1-2 van genoten! De kinderen mochten als brigadier helpen zodat anderen veilig konden oversteken over het zebrapad, we hebben een parcours gefietst/gestept en geleerd over verkeersborden en verschillende situaties in het verkeer. Het was een leuke en leerzame dag. 

 


Paaseieren zoeken
Yes! Ook dit jaar mochten wij weer paaseieren zoeken in de prachtige tuin van het Kloosterhuis. Wij werden opgehaald door 3 paashazen om mee te gaan naar de tuin en wat lagen daar veel eieren verstopt. Het was heel leuk om ze te zoeken. Daarna hebben we nog een kringspelletje gedaan. Toen we weer op school kwamen hebben we gepicknickt op het schoolplein. Het was prachtig weer deze dag.

 

Thema dino's

We hebben een heel gaaf project over dino's gehad. We leerden verschillende dino's kennen met hun eigenschappen en moeilijke namen. We groeven in de zandtafel dinobotten op. We hebben dino's geschilderd en getekend. We maakte een ei waar een baby dino van klei in zat.

En nog veel meer...

Thema boerderij

Als laatste thema van dit jaar hadden we de thema boerderij. In de huishoek hadden we naast de boerenkeuken ook een wei gemaakt. Van duplo bouwden we een boerderij met allerlei dieren en we deden heel veel lessen en spelletjes in het thema. Het hele project zijn we op zoek geweest naar puzzelstukken aan de hand van raadsels. De olifant was uit Artis ontsnapt en nadat hij bij boer Boris op de boerderij gevonden was, bleek hij ook op de Bolster te zijn. De puzzelstukken gaven ons steeds meer hints waar we de olifant konden vinden. Maar wat bleek, toen we eindelijk de puzzel compleet was, was hij weer ontsnapt.  Op onze boerderijdag zijn we op zoek gegaan naar de olifant. Eerst keken we bij de familie Derks daar vonden we hem niet. Maar we leerden wel veel over stiertjes! Toen zijn we verder gelopen naar SMT. Daar hebben we hem eindelijk in een tractor gevonden! We hebben meteen heel veel geleerd over aardappelen, mais, suikerbieten, bijen en nog veel meer. We kregen ook lekkere frietjes! Met heel veel kennis over het boerenleven gingen we samen met de olifant terug naar school. Gelukkig hebben de juffen hem snel in een doos gedaan en opgestuurd naar Artis! 

 

onderbouwfeest

Onze jaarlijkse traditie in groep 1-2 is het onderbouwfeest. Dit jaar hadden we een groot probleem. Het snoep voor ons feest was verdwenen. Op de boerderijdag hebben de kinderen bewezen dat ze goede speurneuzen zijn door de olifant te vinden dus het snoep terug vinden moest toch ook lukken! In 4 groepen hebben we met bakfietsen door Sambeek gefietst. We hebben op 4 verschillende plekken spelletjes gedaan. Als we het spel goed uitvoerden kregen we een hint maar die envelop moesten we nog even dicht laten. Na de spellen kwamen we allemaal samen op 1 locatie. Daar hebben we de enveloppen geopend en kwamen we erachter wie ons snoep gestolen had! Het was een fantastische dag!